Anasayfa / Tarım, Çevre, Orman ve Hayvancılık / 1774 rakımlı Tepe; Kazdağları

1774 rakımlı Tepe; Kazdağları

Geçen yıllarda Kazdağları ile ilgili hassasiyetler oldukça dikkat çekmişti. Bir yamacı Balıkesir de diğer yamacı Çanakkale’de olan Kazdağları’nın zirvesi 1774 m. dır. Türkiye’de 3000 endemik türün 79’u buradadır. Bunun yanında Kaz dağları göknarı da meşhurdur ve endemiktir.

Kazdağları turkuazı
Kazdağları’nın Edremit’e bakan yamaçları turkuaz suyu, safir mavisi ormanı ile meşhurdur. İsviçre Alpleri’nden sonra dünyanın en zengin oksijen deposudur. Kazdağı Göknarının, Truva hikayesinin ve İstanbul’un fethinde rolü vardır. Edremit körfezinin en güzel manzarası elbette Kazdağları’nda mevcuttur. Lezzetli inciri ve zeytinyağı yamaçlarındaki köylerde üretilir.

Kazdağları’nın rengini ve siluetini biliyor muyuz? Kazdağlarının kıymetini biliyormuyuz? Kazdağları Milli Parkı’nı ziyaret ettik mi?

Yazar: Mustafa Çetin

Mustafa Çetin, Orman ve Su İşleri Bakanlığında 'Orman Yüksek Mühendisi' olarak çalışmaktadır. Ormancılığın SosyoEkonomisi ve kırsal kalkınmayla ilgilenmekte olup Doğa ve Sındırgı yazıları ile Sindirgida.com sitemize katkı sağlayacaktır. Kendisinin Sındırgı ve çevresini tanıtan anlatan "Bir İlçede Tarih, Kültür ve Tabiat; Sındırgı" kitabı mevcuttur.

Dikkatini Çekebilir

Yörüklerin Toprak Küpler ile Sulama Sistemi

Yörüklerin doğal ve pratik yaşama metotlarından biri de toprak kaplar ile %100 su verimli sulama …