Anasayfa / Sındırgı Araştırma ve Tanıtım / Alacaatlı (Köyü) Mahallesi

Alacaatlı (Köyü) Mahallesi

1 Tarihi Mahalle kurulduğu  tarihten bu yana ismi değişmemiş Alacadede adlı bir dedenin ismi mahalleye ad olmuştur. Kurtuluş Savaşında Bakır beldesinden Bakırlı Efe komutasında Yunan Ordusuna karşı mücadele edilmiş mahalle halkından Çakır Mehmet,Ömer ÇAVDAR,Mehmet ÖZEN,Çolak Hasan ve İbrahim ATAY Bakırlı Efe’nin Alacaatlı Mahallede ki en büyük yardımcıları olmuşlardır.
2 Coğrafi Konum   Doğusu,Kozlu;Batısı,Karakaya; Kuzeyi, Çakıllı , Güneyi, Alakır  mahalleleri ile çevrilidir.
3 Nüfus 320 haneli mahallede 1990 nüfus sayımına göre 987, 1997 nüfus sayımına göre 880, 2000 nüfus sayımına göre ise 833 kişi yaşamaktadır.
4 Ulaşım İlçe merkezine 13 Km. uzaklıkta olup,Ulaşım mevcut asfalt yolla sağlanmaktadır.
5 Ekonomisi Mahalle halkı geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlamaktadır. Tarım arazilerinin 2547 dekarına tütün, 1534 dekarına buğday ve diğer tarım ürünleri ekilmektedir.
6 İz Bırakanlar   

Yazar: Bilge Nesil Enstitüsü

Balıkesir merkezli kurulan ‘Bilge Nesil Enstitüsü’ özellikle Balıkesir ve çevresinde başta olmak üzere çeşitli çalışmalar ve projeler yapmak vazifesi ile kültürel ve tarihi değerleri gözeterek, akılcı, dinamik, itibarlı, etik değerlere bağlı, güçlü ve dinamik bir Sivil Toplum Kuruluşu ufkuyla hareket eder. Sındırgı Araştırmaları için Takipte Kalın!

Dikkatini Çekebilir

Karakeçili Yörüklerinin Akdağ Yaylası

 Yüzyıllarca Yörüklerin buluşma yeri ya da ayrılık adası Akdağ Yaylası… Bergama’dan Bigadiç’e Sındırgı’ya Yörüklerin hayvanlarını …