Anasayfa / Gündem / Balıkesirimize ve Sındırgımıza Yatırım Çekmek için AB Bakanlığı’na İsteklerimizi Sunduk

Balıkesirimize ve Sındırgımıza Yatırım Çekmek için AB Bakanlığı’na İsteklerimizi Sunduk

Bilge Nesiller AB Bakanlığı STK Sektörü Çalıştayında Balıkesirimize ve ilçemiz Sındırgımıza Yatırım Çekmek, Projelerin Desteklenmesi için AB Bakanlığı’na İsteklerimizi Sundu..

Bilge Nesiller olarak ; Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan “Sivil Toplum Sektörü 2016-2017 Dönemi Programlama Sürecine Hazırlık ve Uygulama Desteği Projesi” kapsamında gerçekleştirilecek olan Sivil Toplum Sektörü Çalıştayı’nda İstanbul’daydık.
Bilge Nesiller Enstitüsü ve Bilge Nesil Gençlik Bilişim Sanat ve Turizm Olarak katıldığımız çalıştayda Balıkesir Bölgesi adına STK ların sorunlarını ve Avrupa Birliği Bakanlığından taleplerimizi gündeme getirdik.
Bilge Nesiller adına söz alan Süleyman Çetin yaptığı açıklamasında: ” Balıkesir bölgesinde genç bir STK yız. Bilindiği gibi Avrupa Birliği Bakanlığı, AB mali yardımlarının sivil toplum sektöründeki programlamasını yapan lider kurumdur. Özellikle STK olarak genç ve kadın istihdamı konusunda ürettiğimiz projeler kapsamında AB bakanlığından taleplerimizi ilettik.

AB mali yardımının 2014-2020 döneminde Avrupa Birliği Bakanlığı ile diğer kamu kurum ve kuruluşları tarafından

sivil toplum kuruluşlarının kapasitesinin geliştirilmesi,

kamu-sivil toplum işbirliğinin güçlendirilmesi,

yasal çerçevenin iyileştirilmesi ve

AB-Türkiye sivil toplum diyaloğunun güçlendirilmesi konularında projeler geliştirilmektedir.

Düzenlenecek çalıştaylar ile, söz konusu projelerin belirlendiği programlama sürecine sivil toplum kuruluşlarının katılımını artırmak hedeflenmektedir. Çalıştayımız, STK’ların ‘sivil toplum sektörü’ ile ilgili farkındalıklarını ve bilgi düzeylerini artırarak programlama sürecine katkı sağlamalarını ve önümüzdeki dönemde yürütülecek hibe programları hakkında bilgi edinmelerini amaçlamaktadır.” dedi.

Balıkesir’imiz potansiyeli, doğal, kültürel ve tarihi olarak önemli değerlere sahip, stratejik olarak Türkiye’nin önemli bir coğrafyasındadır. AB bakanlığı desteklediği proje konularında Kadın, genç istihdamına ve turizme yönelik desteklerini ve önceliklerini artırmalı. Biz yerelde her konuda devletimizin sivil toplum olarak destekçisiyiz, Yerel yönetimlerin çalış(a)madığı genç ve kadın istihdamı konularında Balıkesir için, Sındırgı için bizler çalışacağız. Makamımız olmasa da, bizden kimse beklemese de biz STK olarak kamu ile işbirliği içinde toplumsal sorunları çözmede istekli bir kurumuz diyen Bilge Nesiller Enstitüsü Başkanı Süleyman ÇETİN, coşkulu konuşmasının sonunda AB bakanlığı proje koordinasyon birimine bu sese kulak verdikleri için teşekkür etti.

Yazar: Kadir Doğan Çavdar

Sındırgı Otomotiv Kültürü ve Piyasası üzerine incelemelerle yazarlarıyla bulaşacaktır. Takipte kalın!

Dikkatini Çekebilir

TOROS DİYARI DOĞAL ŞEHİR SINDIRGI – 3

Renault 12 için “Dağ Keçisi” lakabı boşuna değilmiş. Özellikle kötü yollar, hatta insanların sadece yol …