Anasayfa / Spor ve Gençlik / Bilge Nesiller, Fas’ta Düzenlenen 5. Akdeniz Ormancılık Zirvesine Katıldı

Bilge Nesiller, Fas’ta Düzenlenen 5. Akdeniz Ormancılık Zirvesine Katıldı

Daha Yeşil Bir Dünya İçin Gençlik Platformu üyesi STK’lar olarak, bu yıl beşincisi Fas’ın Agadir şehrinde yapılan Akdeniz Ormancılık Haftası (MFW-5) programına katıldı.

Bilge Nesiller Projesi olarak Sivil Düşün AB Programı, Öz Orman-İş Sendikası ve Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) destekleriyle Türkiye’den toplam 9 kişilik bir heyet,  Platform adına ülkemizi Agadir’de temsil etti. Program Akdeniz Ülkelerinin Ormancılık konusunda zirve toplantısı ve çeşitli proje toplantılarının yapıldığı 200’üaşkın delegenin olduğu bir program olarak bilinmektedir. Bilge Nesiller Enstitüsü Başkanı Süleyman ÇETİN yaptığı değerlendirme de; “Projemiz gayet başarılı gerçekleştirildi. Akdeniz ülkelerinde ağımız genişletme çabalarımız sonuç verdi. Raporumuzu yayınlayacağız. Programda çeşitli ülkelerden Orman ve Çevre konusunda pek değerli konu uzmanlarıyla tanışma ve proje fikri alış verişinde bulunduk. Projemize iştirak eden Sendika, SASAM ve diğer dernek üyelerine teşekkür ederiz. Yeni projelerimiz hazır ve uygun zamanı bekliyor.” dedi.

Heyete, etkinliği düzenleyen kurum FAO’nun bir alt organizasyonu olan Silva Mediterranea (Akdeniz Ormanları) Başkanı Sn. İsmail Belen başkanlık etti.

Programa katılan Platform Üyesi STK’lar ve temsilcileri;

  • Bilge Nesil Gençlik Derneği  (BİLGE NESİL) adına Mustafa ÇETİN,
  • Bilge Nesiller Enstitüsü (BİLİNEN) adına Başkan Süleyman ÇETİN,
  • Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM) adına başkan Süleyman ERDEM ve Emrah ALACA,
  • Öz Orman İş Sendikası adına Benül SÖZER ve Kerem Can SÖZER,
  • Yeşil Türkiye Ormancılar Derneği (YTOD) adına Ayhan ÇAĞATAY,
  • Geleceği Önemseyenler Derneği (GÖNDER) adına Servet İRİTAŞ.

20 Mart Pazartesi günü başlayıp 25 Mart Cuma gününe kadar devam eden etkinliklerde çeşitli paneller ve yan etkinlikler düzenlendi.

Daha Yeşil Bir Dünya İçin Gençlik Platformu da 22 Mart Çarşamba günü “Daha Yeşil Bir Dünya İçin Uluslararası STK’lar Network Çalışması” başlığıyla bir yan etkinlik düzenledi. Platformun anlatıldığı ve üyelik için davetin yapıldığı etkinlik, başarılı bir şekilde tamamlandı. Sonuç deklarasyonu da yayımlandı.

Program boyunca Souss Massa Tabiat Parkı ve Argan Üretim ve Ürünleri Kooperatifi ziyaret edildi. Atlas Orman Bölge Müdürlüğü de ziyaret edilerek bilgi alındı. Platform ve programa katılan Platform üyesi STK’lar açısından oldukça verimli geçen programda Türkiye’nin etkinliğinin ve görünürlüğünün sağlanmasında destek olan Sivil Düşün AB Programı ve Öz Orman İş Sendikasına teşekkürü bir borç biliriz.

Bilge Nesiller yeni projeleriyle hizmete devam ediyor.

Yazar: Mustafa Çetin

Mustafa Çetin, Orman ve Su İşleri Bakanlığında 'Orman Yüksek Mühendisi' olarak çalışmaktadır. Ormancılığın SosyoEkonomisi ve kırsal kalkınmayla ilgilenmekte olup Doğa ve Sındırgı yazıları ile Sindirgida.com sitemize katkı sağlayacaktır. Kendisinin Sındırgı ve çevresini tanıtan anlatan "Bir İlçede Tarih, Kültür ve Tabiat; Sındırgı" kitabı mevcuttur.

Dikkatini Çekebilir

Yörüklerin Toprak Küpler ile Sulama Sistemi

Yörüklerin doğal ve pratik yaşama metotlarından biri de toprak kaplar ile %100 su verimli sulama …