Anasayfa / Eğitim ve Bilişim / Gençlere Yaz Tatili Fırsatı: Haydi Şehirleri Ziyaret Edelim

Gençlere Yaz Tatili Fırsatı: Haydi Şehirleri Ziyaret Edelim

Şehirler ve Kültürler Projesi, gençlerin ülkemizin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, Anadolu’da kök salıp büyümüş derin ve heybetli medeniyetimizi, şehirlerimizi ve kültürümüzü tanımaları için başlatılmış bir hareketlilik projesidir.

2015 yılında gençlerin 4 gece 5 gün konaklayacakları ev sahibi iller; Adana, Adıyaman, Amasya, Ankara, Aydın, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Nevşehir, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van olarak belirlenmiştir.

81 ilimize, yukarıda belirtilen illerden yalnızca birine gitme imkanı vardır.

sehirler_kültürler_gsb

Bu seyahatlerde gençlerimiz, Bakanlığa bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında konaklayacak olup, yapılacak etkinliklerin tüm masrafları Bakanlık tarafından karşılanacaktır. Farklı illerden gelen gençler, program boyunca birbirlerini tanıma imkanı bulacak, yeni dostluklara ve kardeşliklere yelken açacaklardır.

Programda tarihi ve kültürel alanda hareketlilik faaliyetlerinin yanı sıra, belirlenen temaya uygun olmak kaydıyla bir gün eğitim verilecektir. Eğitimin ertesi gününde bir oturumda madde bağımlılığı, bir oturumda da gönüllülük (uygulamalı) teması işlenmektedir. Bu eğitimler için ev sahibi il müdürlüklerince belirlenen ve Bakanlığımızca uygun görülen eğitmenler görev almaktadır.

Proje Başvurusu; sehirlervekulturler.gsb.gov.tr adresinden alınacaktır. Atama sonuçları web/sms yoluyla bildirilecektir. 18 yaşın altındaki gençler başvuru sonunda, sistemin oluşturduğu ”Veli İzin Belgesi”ni velisine imzalatarak, en geç etkinlik gününde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü veya Gençlik Merkezleri’ne ulaştırması yeterli olacaktır.

Projede son başvuru tarihi yoktur. Proje bitene kadar istenen tarih ve il için başvuru yapılabilir. Ancak bilinmelidir ki; her ilimiz için belirlenmiş bir kontenjan vardır. Bu kontenjanın üzerindeki başvuruların değerlendirilemeyeceği tabiidir.

Gençler, 1 (bir) dönem için 1 (bir) il seçebilecek ve projeden bir kez yararlanma hakkına sahip olacaktır. Tercih ettiği dönem ve il başvurusu kabul edilmeyen gençler sonraki dönemler için yeniden başvuru yapabilecektir. Aynı anda birden çok dönem ve il için başvuru alınmayacaktır.

Gençlerin seçiminde; şehit veya gazi yakını olanlara, anne ve/veya babası vefat edenlere, dezavantajlı ve kırsal kesimde yaşayan gençlere öncelik verilecektir. Bunun dışında başvuru sırasına göre gençler telefonla aranıp programa katılıp katılmayacakları teyit edilecektir. Telefonu açmayan ya da gelmeyeceğini bildirenlerin yerine bir sonraki sırada bekleyen gençler aranacaktır. Böylece asil ve yedek listeler belirlenecektir. Bu gençlere, otobüslerin kalkış yeri ve saati bildirilecektir. Asil ve yedek listedeki gençler, hareket yeri ve saatinde hazır bulunacak, asil listeden gelmeyen olursa sırayla yedek listedeki gençler programa götürülecektir.

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız: http://sehirlervekulturler.gsb.gov.tr/Default.aspx

 

Yazar: Muhammet Asil Çetin

Ekonomist olarak öğrendiklerini, beğendiklerini hep Sındırgı için de istemiş, projeler hazırlamış, yazılar yazmış, Sındırgı için hayallerini yarınlara saklamış Sındırgı'da Yaşam proje koordinatörü. Aynı zamanda Bilge Nesil Gençlik Dernek Başkanı ve Gençlik Lideri.

Dikkatini Çekebilir

Yeryüzü Melekleri, Stajyer Proje Koordinatörlerini Arıyor..

Yurt içinde ve Yurt dışında çeşitli çalışmalar yürüten Yeryüzü Melekleri Derneği; kadınlar ve gençler başta …