Anasayfa / Eğitim ve Bilişim / Sındırgı Bilge Nesil İstanbul‬ programı kapsamında İstanbul’daydı

Sındırgı Bilge Nesil İstanbul‬ programı kapsamında İstanbul’daydı

Balıkesir’in Güneydoğusu Geleceğe Açılıyor Projesi kapsamında hazırlanan “Sındırgı Bilge Nesil İstanbul programı” Sındırgı’nın çeşitli köylerinden 45 gençle yapıldı.

 

Eylül 2015’de yapılan 5 haftalık “Anlayarak Hızlı Okuma Eğitimleri” alan 45 gençle yapılan program çok eğitici ve güzel geçti. Çamlıca tepesinde İstanbul Manzarasını temaşa eden gençlerle, Eyüp Güzergahı, Sultanahmet ve Topkapı Mevkii başta olmak üzere Galata ve Suriçi ziyaret edildi.

 

Programı düzenleyen Bilge Nesil Gençlik Başkanı Muhammet Çetin; “PiyerLoti tepesinde aziz İstanbul demek ve gençlerimizle şu şiiri akla getirmek ne güzeldi. Gençlerimizde enerji var, gençlerimizde gelecek var. Kitaplardan bildiklerimizle buralardaki kültürel ve tarihi varlıklarımızı ziyaret ettik. Umarım Sındırgı’nın çeşitli köylerinden gelen 45 gencimiz keyif almışlardır. Daha önce 2 yıl ikamet ettiğim İstanbul’u tekrar tekrar ziyaret fazlasıyla beni heyecanlandırıyor.” Dedi.

Sındırgı Bilge Nesil İstanbul‬ programı kapsamında İstanbul'daydı (1)

Yazar: Mustafa Çetin

Mustafa Çetin, Orman ve Su İşleri Bakanlığında 'Orman Yüksek Mühendisi' olarak çalışmaktadır. Ormancılığın SosyoEkonomisi ve kırsal kalkınmayla ilgilenmekte olup Doğa ve Sındırgı yazıları ile Sindirgida.com sitemize katkı sağlayacaktır. Kendisinin Sındırgı ve çevresini tanıtan anlatan "Bir İlçede Tarih, Kültür ve Tabiat; Sındırgı" kitabı mevcuttur.

Dikkatini Çekebilir

Yörüklerde Duşak Kesme Geleneği

Yörüklerde “duşak kesme” töreniBebeklerin ilk adımlarını düz basacağına, hayat yolundaki adımlarını doğru atacağına ve her …