Anasayfa / Gündem / Sındırgı’dan 1 Tır ve 1 Kamyon Suriye’ye Gönderildi

Sındırgı’dan 1 Tır ve 1 Kamyon Suriye’ye Gönderildi

İlçemiz Sındırgı’dan Suriye’ye yardım eli uzandı. Suriyeye bir haftada 27 ton gıda ve giysi yardımı toplandı. Toplanan gıda ve giysiler 2 TIR ile Sındırgı Meydanında yapılan dualar eşliğinde Suriye’ye ulaştırılmak üzere uğurlandı.
Sındırgı’da bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının işbirliği ile ilçe merkezinde ve köylerde yardım toplandı. Sındırgı İlim Yayma Cemiyeti’nin koordinasyonuyla, Sındırgı İmam Hatip Derneği, Diyanet Sen, İHH ve Sındırgı halkının katkılarıyla toplanan 1 TIR ve 1 kamyon dolusu gıda ve giyim yardımı, Suriye’ye dualar eşliğinde gönderildi. Yardım TIR’ları İlçe Müftüsü Halil Hazar’ın yaptığı duanın artından tekbir getirilerek yola çıkarıldı. İlim Yayma Cemiyeti Sındırgı Şube Başkanı Salih Durak, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Sındırgı İlim yayma Cemiyeti’nin koordinasyonu, İlçe Müftülüğünün desteğiyle hayırsever vatandaşlardan toplam 27 ton un, yağ, şeker, çay gibi gıda malzemeleri ile bay, bayan, çocuk giysileri toplandığını belirtti. Durak, “ Suriye’ye yardım eli kapsamında ilçe merkezinde ve köylerde imamlar vasıtasıyla bir hafta gibi kısa süre içinde 27 ton yardım malzemesi topladık. Suriye’ye yardımlarını esirgemeyen tüm halkımızdan Allah Razı olsun” dedi.
Yardımların 1 TIR ve 1 kamyon ile Suriye’ye gönderildiğini belirten Salih Durak, “Yardımları Suriye‘deki kardeşlerimize gönderiyoruz. Allah kabul etsin” diyerek katkı sağlayan tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Yazar: Süleyman Çetin

Sındırgı'da doğup büyümüş, Kendini geliştirmek ve memleketine daha iyi hizmet edebilmek için uzaklara, Balıkesir'den çook uzaklara, gurbete gitmiş Balıkesir sevdalısı bir Mühendis.. "Doyduğum yer değil, SEVDALI OLDUĞUM BALIKESİRDİR VATANIM" demiş ve almış kalemini başlamış yazmaya..

Dikkatini Çekebilir

Çanakkale Geçilemedi..

“Çanakkale dediğin manasızdır sanma sen,Oradaki şehitlerdir tarihlere şan veren,Vatan toprağı için can ile serden geçen,Korkuyor …