Anasayfa / Bilge Nesil / Şair Yazar Bestami Yazgan ile Şiiri Buluştu

Şair Yazar Bestami Yazgan ile Şiiri Buluştu

2016 yılında Arefeyi Ramazan Bayramına bağlayan gece sabaha kadar Balıkesirli Sanatçılar Kaligraf Muhammet Çetin ve Karikatürist Süleyman Çetin tarafından yazılan ve gerçekten güzel mesajlar içeren şiir ile bu şiirin yazarı Bestami Yazgan buluştu. Kaligrafi sanatıyla yazılan ve Sındırgı’ya anlam katan ”Gülü İncitme Gönül” şiiri Cumhurbaşkanımızın okumasıyla bir anda meşhur olmuştu.
Şair Bestami Yazgan kendi boyundan uzun ve merkez bir noktada yazılmış şiiri görünce duygulandı. BENGİ projesi kapsamında düzenlenen Kitap Fuarı vesilesiyle Sındırgı’ya gelen şair ile şiirin buluşması da çok tatlı bir hatıra ve tesadüf olarak hafızalarımızda kaldı.

NOT: Şairin isminin yazmamasının sebebi, bu şiiri herkesin o tarihlerde Yunus Emre’nin şiiri zannetmesi idi ama dün itibariyle şairin ismi de yazıldı

Bestami Yazgan Kimdir?

1957 yılında Osmaniye‘nin Toprakkale ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Toprakkale’de, orta ve lise öğrenimini Osmaniye İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1978 yılında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden mezun oldu. Osmaniye’de on yedi yıl yayınlanan Güneysu Kültür Sanat ve Edebiyat dergisinin genel yayın yönetmenliğini yaptı. Özel Bahçelievler İhlas Koleji’nde edebiyat öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

Şiir, masal ve hikaye türlerinde altmış eseri bulunan yazar; 1994 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından “Çocuk Edebiyatı” alında “Yılın Yazarı”, 2003 yılında Çocuk Edebiyatçıları ve Yayıncıları Birliği tarafından “Yılın Şairi” seçildi. Şiir dalında yurt içi ve yurt dışında birçok ödül aldı. Eserlerinin bir kısmı bestelendi. Bir kısmı da ders kitaplarına girdi. MESAM ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) üyesidir.

Evli ve dört çocuk babasıdır.




Yazar: Bilge Nesil Enstitüsü

Balıkesir merkezli kurulan ‘Bilge Nesil Enstitüsü’ özellikle Balıkesir ve çevresinde başta olmak üzere çeşitli çalışmalar ve projeler yapmak vazifesi ile kültürel ve tarihi değerleri gözeterek, akılcı, dinamik, itibarlı, etik değerlere bağlı, güçlü ve dinamik bir Sivil Toplum Kuruluşu ufkuyla hareket eder. Sındırgı Araştırmaları için Takipte Kalın!

Dikkatini Çekebilir

BELEDİYE VE MUHTARLIĞI KAZANANLARA VE KAYBEDENLERE

Teşekkür ve Etkili Bir Başlangıç: Seçimi kazandığınız için tebrikler! İlk adım olarak, destekçilerinize ve seçmenlere …