Anasayfa / Eğitim ve Bilişim / Sındırgı Makbule Efe Anadolu Lisesi

Sındırgı Makbule Efe Anadolu Lisesi

Sındırgı Makbule Efe Anadolu Lisesi ve Kız Pansiyonu
2013- 2014 döneminde eğitim öğretime başlayan Sındırgı Anadolu Lisesine aziz şehidimiz Mücahid Makbule Efe‘nin adını yaşatmak için Sındırgı Makbule Efe Anadolu Lisesi ismi verilmiştir. Sındırgı ilçe merkezine 1200 metre Balıkesir il merkezine 60 km mesafede olan lisede ısınma, Sındırgı’nın doğal kaynağı olan jeotermal ile yapılmaktadır. Lisenin yanında Kız pansiyonu bulunmakta olup ilçeye Balıkesir merkezden ve komşu ilçeler Akhisar, Demirci, Simav’dan otobüs ve minibüslerle ulaşım sağlanmaktadır.

Eğitim ve öğretim faaliyetlerini, evrensel değerler doğrultusunda şeffaf ve katılımcı bir ortamda; bilimsel, planlı, yenilik ve gelişmelere açık olarak gerçekleştiren bir okul olmak vizyonuyla, Öğrencileri Atatürk İlke ve İnkilaplarını; milli, ahlaki ve kültürel değerlerimizi benimseyen bilgi birikimine, hür ve bilimsel düşünme gücüne sahip hayata ve yüksek öğretime hazır bireyler olarak yetiştirmek misyonuyla eğitim öğretimine devam eden lisede, yabancı dil olarak İngilizce ve Fransızca dersleri verilmektedir. Eğitime başladığı yıldan itibaren çeşitli başarılara imza atmış ve hedeflediği başarılara imza atmaya devam etmek hedefindedir.

Peki, Lisenin Kadrosu, Sınıf ve Laboratuvar Durumu Nasıl?
Yeterli öğretmen kadrosuna sahip okulun yemekhanesi, kantini, müzik sınıfı, resim sınıfı, ferah kütüphanesi, Bilişim Teknolojileri sınıfı ve fen laboratuvarı bulunmaktadır. Ayrıca doğa ile iç içe geniş bahçesi ile huzurlu bir dinlenme ortamına sahiptir.

Makbule Efe Anadolu Lisesinde Sosyal Etkinlikler!
Sındırgı MEAL, il ve ilçe genelinde yapılan çeşitli sportif etkinliklere katılmakta ve Sındırgı’nın tarihinde yetişmiş Gacaroğlu, Sındırgılı Şerif pehlivan ve Mehmet Ali Yağcı gibi yeni pehlivanlar ve sporcular yetişmesi için çalışmaktadır.

Liseden ve Kız Pansiyonundan Görüntüler:

Yazar: Kadir Doğan Çavdar

Sındırgı Otomotiv Kültürü ve Piyasası üzerine incelemelerle yazarlarıyla bulaşacaktır. Takipte kalın!

Dikkatini Çekebilir

Sındırgı Hakkında Sık Sorulanlar

Balıkesir Sındırgıda deniz var mı? Sındırgı, Balıkesir il merkezine yaklaşık 60 km (45dk – 1 …