Anasayfa / Gündem / Sındırgı Muhtarlarımıza Bilge Nesiller Projeleriyle Destek

Sındırgı Muhtarlarımıza Bilge Nesiller Projeleriyle Destek

Zamanında şimdiki Cumhurbaşkanımıza “[Seni] Köy muhtarı bile yapmazlar!” man
şeti atılmıştı. Halbuki bu kehânet cümlesiyle hem hedefteki insan, hem muhtarlar ve hem de köyler horlanmıştır. Artık haftada bir gün muhtarları Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplayarak onlarla ülkenin mes’elelerini paylaşmaktadır. Devlette fiilen bir “Muhtarlar Günü” ihdâs edilmiştir. Cumhurbaşkanı, muhtarlara lisanı hâl ile şöyle demektedir; “-Beni de, sizi ve köyünüzü de hor gördüler!” Bir asırlık tarihimizde muhtarlık, ilk defa böylesine yüksek bir mertebeye kavuşmuştur. Muhtarlık keşfedilmiş, muhtar ve yaptığı iş değer kazanmıştır. Muhtar, en uçtaki idarecidir. Mahallenin gözü kulağıdır. Muhtarları kazanan, ülkeyi kazanır.

Muhtarlarla hizmet ve projeler üretmek anlayışı yeni nesil kırsal kalkınma sistemidir. Sındırgı ilçemizde muhtarlar sadece mülki amirlerce hatırlanan bir mecra olmaktan ziyade bu yeni nesil kırsal kalkınma sisteminde önemli bir kurumdur. Proje ve faaliyetlerimizde muhtarlarımıza daha da önem vereceğiz. Havza Rehabilitasyonu, Kırsal Kalkınma, Model Hayvancılık, Meyvecilik, Ormancılık projelerimizle hizmetinizde olacağız.

Henüz dernek müesseseleri olmayan muhtarlarımıza Bilge Nesiller olarak desteğimiz tamdır.

Yazar: Mustafa Çetin

Mustafa Çetin, Orman ve Su İşleri Bakanlığında 'Orman Yüksek Mühendisi' olarak çalışmaktadır. Ormancılığın SosyoEkonomisi ve kırsal kalkınmayla ilgilenmekte olup Doğa ve Sındırgı yazıları ile Sindirgida.com sitemize katkı sağlayacaktır. Kendisinin Sındırgı ve çevresini tanıtan anlatan "Bir İlçede Tarih, Kültür ve Tabiat; Sındırgı" kitabı mevcuttur.

Dikkatini Çekebilir

BELEDİYE VE MUHTARLIĞI KAZANANLARA VE KAYBEDENLERE

Teşekkür ve Etkili Bir Başlangıç: Seçimi kazandığınız için tebrikler! İlk adım olarak, destekçilerinize ve seçmenlere …