Anasayfa / Sındırgı Araştırma ve Tanıtım /  Sındırgı’nın Meşhur 3T’si

 Sındırgı’nın Meşhur 3T’si

Sındırgı mevcut özellikleriyle önemli bir potansiyele sahiptir. Bu özelliklerin tanıtılması için önemli çalışmalar yapmak gerekmektedir. Sındırgı Bilge Nesil ekibi olarak Sındırgı’nın Meşhur 3T’sini takdirlerinize sunuyoruz.

Sındırgı ovalarında verimli toprakları sayesinde yıllarca tütün yetiştirildi. Tütün yetiştirmek zor olduğu için bunun yerine diğer tarımsal ürünlerle şimdilerde domates, biber… gibi tarımsal ürünlerle Türkiye’nin tarımsal üretim gücüne katılmaktadır. Özellikle organik tarımsal ürünlerde Türkiye’yi Doyuran İl olarak bilinen Balıkesir’in önemli tarım ilçesidir. Seracılık ile de dört mevsim üretime devam edecektir. Tarım.


image001

Kaplıcalarıyla ve ekoturizm potansiyeliyle alternatif turizmde gelişmektedir. İlçede bulunan iki ayrı kaplıcası etrafında oteller bulunmaktadır. Ayrıca ormanları, gölleri ve doğal kültürel mekânlarıyla eko turizmde de gelişmeye devam etmektedir. Tarihi 3bin yıla dayanan Yağcıbedir Yörük Halısının yöresel bir ürün olarak ta turizme katkısını unutmamak gerekir. Sakin şehrimiz Sındırgı’nın Kertil Çam Kolonyası da ayrı bir amberdir ve meşhurdur. Turizm.

image002

Nihayet 30 yıllık bir çalışma ve sabrın sonucunda ilçeye 20 km kadar uzaklıktaki jeotermal kaynak ilçedeki konutları ısıtması için ilçe merkezine sevk edildi. Konutlar artık termal su ile ısıtılmaktadır. Bu şekilde Türkiye’de 20 yerleşim biriminden biri olması da ayrı bir güzelliktir. Termal seracılıkta önemli olduğunun altını çizelim. Termal.

image003

Bu yazımızda Sındırgı’nın 3T’si yani Tarım, Turizm, Termal özelliğinden bahsettik. Belki bir gün sayısı daha da arttırılır yada ilçemize bir fakülte açılırsa 4.T olarak “talebe” yer alabilir.

Başka yazılarımızda görüşmek üzere,

Esen kalın.

Yazar: Mustafa Çetin

Mustafa Çetin, Orman ve Su İşleri Bakanlığında 'Orman Yüksek Mühendisi' olarak çalışmaktadır. Ormancılığın SosyoEkonomisi ve kırsal kalkınmayla ilgilenmekte olup Doğa ve Sındırgı yazıları ile Sindirgida.com sitemize katkı sağlayacaktır. Kendisinin Sındırgı ve çevresini tanıtan anlatan "Bir İlçede Tarih, Kültür ve Tabiat; Sındırgı" kitabı mevcuttur.

Dikkatini Çekebilir

TOROS DİYARI DOĞAL ŞEHİR SINDIRGI – 3

Renault 12 için “Dağ Keçisi” lakabı boşuna değilmiş. Özellikle kötü yollar, hatta insanların sadece yol …