Anasayfa / Sındırgı Araştırma ve Tanıtım / Değerlerimiz / Yöresel Sözlük Çalışmamız Aktif! İnceleyebilir ve Ekleme Yapabilirsiniz

Yöresel Sözlük Çalışmamız Aktif! İnceleyebilir ve Ekleme Yapabilirsiniz

Bazı işlerim yüzünden web sitemize vakit ayıramamıştık. Bu ara çok boş kaldı.. Eksikliğimizi hissettirmeyen köşe yazarlarına teşekkür ediyorum ayrıca..

Neyse geçen sene yani 2014’te başladığım sonra yazar arkadaşlar ile genişletilen, ekleme – çıkarma – düzeltme yaptığımız sözlüğümüzün sonuna geldik.. Tabiki hala eksikleri çoktur yanlışları çoktur lakin bundan sonrası sizlerin düzeltmesiyle olacak..

Mesela Sındırgıda birçok yerden göçmen köyler var oralarda daha farklı kelimeler vardır mutlaka biz yörük olduğumuz için ben bu kelimeleri duydum.. Yazar arkadaşların eklediği bazı kelimeleri duymamıştım bile.. Burda hiç bir sözlükte bulunmayan kelimelerde var. Araştırmasını kullanan kişilere anlamını sorup o yöredeki birçok kişiye teyit ettirerek yaptık.. Size sunarak da teyit devam etmekte..

Diyeceğim o ki, sizinde eklemek istediğiniz kelime varsa yorumdan paylaşabilirsiniz. iletişim sayfamızdan yazabilirsiniz. Facebook sayfamızdan yazabilir, mesaj atabilirsiniz.

Ayrıca bu proje bitmedi ama yayına girdiği için yeni bir çalışma daha geliyor, müjdesini vereyim..

Atalarımızın, dedelerimizin kullandığı deyimler, atasözleri kaybolmayacak.. Sonuçta Dil kaybolursa herşey kaybolur..

Destekleriniz beklenmekte ona göre..

Sayfa adresi burası: (zaten sitenin en üstüne ekledik..)

http://sindirgida.com/yoresel-sozlugumuz/

Yazar: Süleyman Çetin

Sındırgı'da doğup büyümüş, Kendini geliştirmek ve memleketine daha iyi hizmet edebilmek için uzaklara, Balıkesir'den çook uzaklara, gurbete gitmiş Balıkesir sevdalısı bir Mühendis.. "Doyduğum yer değil, SEVDALI OLDUĞUM BALIKESİRDİR VATANIM" demiş ve almış kalemini başlamış yazmaya..

Dikkatini Çekebilir

Çanakkale Geçilemedi..

“Çanakkale dediğin manasızdır sanma sen,Oradaki şehitlerdir tarihlere şan veren,Vatan toprağı için can ile serden geçen,Korkuyor …