Anasayfa / Sındırgı Araştırma ve Tanıtım / Osmanlar (Köyü) Mahallesi

Osmanlar (Köyü) Mahallesi

1 Tarihi Mahallenin kuruluş yıllarında üç mezradan oluştuğu ve üç mezranın beylerinin isimlerinin Osman olmasından dolayı bu ismi almıştır. Bu mezralar Aşk Osman, Osmancık ve Osman Alanıdır.Üçünün birleşmesiyle Osmanlar Mahallesi oluşmuştur. Mahalledeki kayıtlı en eski tarih 1820 yılıdır.
2 Coğrafi Konumu Kuzeyinde Danaçayır Mahallesi, Doğusunda Çıkrıkçı Mahallesi, Güneyinde Aslandede Mahallesi, Batısında ise Çaltılı Mahallesi bulunmaktadır.
3 Nüfus 448 haneli mahallede,1990 yılı sayımına  göre 1491, 1997 nüfus sayımına göre 2047, 2000 yılı nüfus sayımına göre ise 2100 kişi yaşamaktadır.Bu tabloya bakıldığında, nüfusun yıllara göre, önemli ölçüde yükseldiği  görülmektedir.
4 Ulaşım İlçe merkezine 27 km olup,yolu asfattır. Ulaşım sorunu yoktur.
5 Ekonomisi Mahallede ekonomi tarım ve hayvancılık ağırlıklıdır. Tarım arazilerinin 945 Dekarına tütün 2500 dekarına Buğday ve diğer tarım ürünleri ekilmektedir.Küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılmaktadır.İnek sütü üretilmekte ve bu üretilen sütler köyde kurulu tarımsal kalkınma kooperatifi ve ilçedeki süt birliği aracılığı ile pazarlanmaktadır.Köyde 1 Adet halka tarımsal destek sağlamak amacıyla kurulan Tarım Kredi Kooperatifi mevcuttur.

Yazar: Bilge Nesil Enstitüsü

Balıkesir merkezli kurulan ‘Bilge Nesil Enstitüsü’ özellikle Balıkesir ve çevresinde başta olmak üzere çeşitli çalışmalar ve projeler yapmak vazifesi ile kültürel ve tarihi değerleri gözeterek, akılcı, dinamik, itibarlı, etik değerlere bağlı, güçlü ve dinamik bir Sivil Toplum Kuruluşu ufkuyla hareket eder. Sındırgı Araştırmaları için Takipte Kalın!

Dikkatini Çekebilir

Karakeçili Yörüklerinin Akdağ Yaylası

 Yüzyıllarca Yörüklerin buluşma yeri ya da ayrılık adası Akdağ Yaylası… Bergama’dan Bigadiç’e Sındırgı’ya Yörüklerin hayvanlarını …