Anasayfa / Sındırgı Araştırma ve Tanıtım / Doğalşehir Sındırgı’nın Şifa ve Güzellik Kaynağı Kaplıcaları

Doğalşehir Sındırgı’nın Şifa ve Güzellik Kaynağı Kaplıcaları

Şifa ve güzellik kaynağı kaplıcaları
Sındırgı Hisaralan Kaplıcası (Termal Turizm Merkezi): Hisaralan Kaplıcası, şifalı sıcak suları ile termal turizm merkezi niteliği taşıyan Balıkesir’in Sındırgı ilçesine 17 kilometre mesafede yer almaktadır. Hisaralan UNESCO jeopark adayıdır.

1 kilometre güneybatısında Kepez kaplıcası, 700 metre güneybatısında ise Değirmen, sıcak suları bulunan kaplıca sahasında 130 adet kaynak belirlenmiştir.

Kaynaktan çıkan suyun sıcaklığı 93-98 santigrat derecedir. Bu suyun banyo kürü uygulandığında başta hareket sisteminin ağrılı hastalıkları olmak üzere, kadın hastalıkları ve ağrılı bazı rahatsızlıklara karşı etkili olduğu bilinmektedir. Kaplıca suyu ayrıca romatizmal hastalıklar, siyatik, nevralji ve nevrit tedavisinde destekleyici unsur olarak kullanılmaktadır.

Hisaralan Kaplıcası ile çevresindeki pansiyon ve otellerde konaklama imkanı bulunmaktadır. Kaplıcaya Simav-İzmir otobüsleri ve bu güzergahta sıkça bulunan köy minibüsleri ile sağlanmaktadır.

Sındırgı Emendere Kaplıcası: Ormanlarla çevrili derin bir vadide adeta saklı bir cennet olan Emendere Kaplıcaları misafirlerine sağlığın yanı sıra gençlik ve güzellik de vaat eder.

Sındırgı ilçesine 6 kilometre uzaklıktaki Ilıcalı Köyü’nde yer alan kaplıca suyunun sıcaklığı 33 santigrat derecedir.

Kaplıca suyunun gut hastalarına, böbrek taşlarına, sedef, mantar, yara, uyuz ve egzama gibi cilt hastalıklarına ve mide rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca dejeneratif eklem hastalıkları, yumuşak doku romatizmaları ve nevralji tedavisinde de destekleyici unsur olarak kullanılmaktadır.

Yöreye Sındırgı Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile nitelikli bir tesis kurulmuştur. Tesis bünyesinde açık ve kapalı yüzme havuzu, Türk hamamı ve apart daireler bulunmaktadır. Kaplıcaya ulaşım ilçe merkezinden kalkan servislerle sağlanmaktadır.

Nasıl gidilir?
Doğalşehir Sındırgı; Balıkesir’e 63, İzmir’e 150, Akhisar’a 57 ve Simav’a 87 kilometredir. İlçeye ulaşım karayolu ağırlıklı olarak Balıkesir-Bigadiç-Sındırgı güzergahından sağlanmaktadır. Ayrıca Sındırgı-Akhisar karayolu ile Manisa-İzmir ulaşımı sağlanmaktadır. İstanbul ve İzmir’den Sındırgı’ya düzenli ulaşım söz konusudur. Balıkesir’den Sındırgı’ya 21:30’a kadar her yarım saatte bir minibüs seferi de düzenlenmektedir. Balıkesir’ in güneydoğusunda yer alan Sındırgı’ya karayolu ile İstanbul’dan ulaşım 6 saattir.

Yapmadan Dönmeyin!
-Kaplıcalarında şifa bulmadan,
-Sinandede Yaylası’na gitmeden,
-Bölgede tek olan geleneksel çömlek – testi atölyesine uğrayıp çömlek almadan,
-El emeği göz nuru Yağcıbedir Halılarının dokunuşunu görmeden,
-İlçeye özel çam kolonyasından almadan dönmeyin.

Yazar: Bilge Nesil Enstitüsü

Balıkesir merkezli kurulan ‘Bilge Nesil Enstitüsü’ özellikle Balıkesir ve çevresinde başta olmak üzere çeşitli çalışmalar ve projeler yapmak vazifesi ile kültürel ve tarihi değerleri gözeterek, akılcı, dinamik, itibarlı, etik değerlere bağlı, güçlü ve dinamik bir Sivil Toplum Kuruluşu ufkuyla hareket eder. Sındırgı Araştırmaları için Takipte Kalın!

Dikkatini Çekebilir

TOROS DİYARI DOĞAL ŞEHİR SINDIRGI – 3

Renault 12 için “Dağ Keçisi” lakabı boşuna değilmiş. Özellikle kötü yollar, hatta insanların sadece yol …