SINDIRGININ GÖK KUBBESİNDE HOŞ SEDA BIRAKANLARKOCA USTA (TALAT YOSUN)
Koca Usta Mısır’da eğitim almış ve ülkeye döndükten sonra trenlerde makinistlik yapar. Daha sonra yolu Sındırgı’ya düşer. Usta Mısır’da aldığı eğitim ve öğretim sebebiyle iyi derecede dini bilgiye sahiptir. Okumayı seven biridir ve zengin bir kitaplığa sahip olduğu anlatılır.
Cumhuriyete karşı olduğu iddiasıyla uzun yıllar devletin takibinde kalan sakıncalı bir vatandaş olarak yaşamını sürdürmüştür.
Sındırgı’ya geldikten sonra Harmanlık’taki Dizel Elektrik Santralinde teknik eleman olarak çalışmaya başlar. Bu da gösteriyor ki Koca Ustanın Sındırgı ile yolunun kesişmesinin temel nedeni Dizel Elektrik Santralinde çalışacak teknik eleman ihtiyacıdır Belediye yetkilileri bu ihtiyaç sebebiyle kendisini bulup getirmiş olmalılar.
Usta elektrik santralindeki bir odada ikamet etmiştir.Santral onun için hem iş yeri hem de evi olmuştur.
Koca Usta her kolunda birden fazla bilezik olan biridir. Belki trenlerde çalışması birçok mesleki beceriyi de öğrenmesine katkı sağlamış olabilir. Elektrik konusunda da iyi bir bilgiye sahiptir
# Dizel ve benzinli motor tamircisi
# Araç elektrik tamircisi (Kendisinin sıfırdan akü bile yaptığı
anlatılır. Ama bu söylenti mübalağadan ibaret olmalıdır.)
# Ev ve iş yeri elektrik tesisatçısı
# Su tesisatçısı (Sındırgı’nın ilk su tesisatçısı)
Dizel Elektrik Santrali kapatıldıktan sonra Kaya Otelinin bir odasında uzun yıllar yaşar. Sındırgı’daki son yıllarında ihtiyaçlarını genellikle Terzi Zühtü Öztürk karşılar. Prostat kanseri sebebiyle rahatsızlanır ve tedavi olması için Hilmi Hattatoğlu’nun doktor bir arkadaşı tarafından İzmir’e götürülür. Koca Ustanın hastalığı tedaviye cevap vermez ve tedavi gördüğü hastanede vefat eder. Cenazesi ise İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Serin Kuyu mezarlığına defnedilir.
KAYNAK: Kadir SEVER