Yörüklerin doğal ve pratik yaşama metotlarından biri de toprak kaplar ile %100 su verimli sulama yöntemidir. Kökleri 4000 yıl önce Afrika’ya dayandığı düşünülen bu sulama metodunu dağlarda doğal ve pratik …
Devamını Oku »Cumhuriyet Döneminde Sındırgı’nın İçme Suyu Hikayesi
Osmanlı dönemi ve Cumhuriyetin ilk yıllarında Sındırgı’nın içme suyu ihtiyacı, kuyu ve çevre tepelerden künklerle suyu getirilen mahalle çeşmeleri ile sağlanmıştır. Camikebir mahallesinin mezarlık bölgesinde yapılan inşaat kazılarında Bağlariçi’ne doğru …
Devamını Oku »Kocakonak Çeşmeleri, Su Kaynakları, İsale Hatları ve Su Depoları
Osmanlı ve Cumhuriyetin ilk yıllarında Kocakonak köyünün içme suyu ihtiyacı, çevre tepelerdeki kaynak suların künk borular ile mahalle çeşmelerine getirilerek karşılanmıştır.. Şerif Paşa Konağının doğu yakasında hamam kalıntıları bulunmaktadır. Hamama …
Devamını Oku »Lavanta Hakkında Teknik Bilgiler
Lavantanın Botanik Özellikleri Nasıldır? Lavanta, 60-80 cm boylanabilen yarı çalımsı bir bitkidir. 60 cm kadar derinlere inen kazık bir köke sahiptir. Sap dört köşeli olup dik olarak büyür. Dar ve …
Devamını Oku »Salavat Çeşmesi ve Çamaşırhanesi
Salavat Çeşmesi, Pürsünler Mahallesi sınırları içerisinde bir çeşmedir. Kaynağı, mesire yerinin kuzeyinden geçen yoldadır. Salavat suyunun bulunuşu ile ilgili farklı rivayetler anlatılmaktadır. Anlatılan o rivayetlerde, ortak tek bir nokta vardır. …
Devamını Oku »SINDIRGIDA NEDEN DÜZ YOL YOK?
Bu makale bir siyasi yazı yada mevcudu eleştirmek değildir. Bu makale 30-40 yıldır süre gelen bir yanlış uygulamayı düzeltme amacı güden bir yazıdır. Sındırgı 1980’lerden sonra nüfusu takriben iki katına …
Devamını Oku »Sındırgı Sıcak Suyuna Kavuştu; Emeği Geçenlere Teşekkürler
Uzun yıllardır siyasi sebeplerle projesi sonlandırılamayan ‘Sındırgı İlçesi Jeotermal Enerji’ projesi halkın yoğun isteği üzerine ve yine halkın baskıları sonucu Sındırgı merkezine kadar getirildi. Şimdi işin dha önemli hali olan …
Devamını Oku »