Sındırgı; Akdeniz, Karadeniz ve bozkır iklim tiplerinin kesiştiği bir noktada yer aldığından dolayı farklı iklimlere özgü birçok canlı türüne ev sahipliği yapmaktadır.
Yemyeşil bir tabiata sahip olan Sındırgı’nın büyük bir kısmı ormanlarla kaplıdır. İlçenin güney kesiminde uzanan Kertil Dağları ve kuzeydoğusundan yükselen Ulus Dağı orman varlığı bakımından en zengin mevkileridir. Bu ormanların başlıca ağaç türleri meşe, kızılçam ve karaçam olmakla birlikte akarsu boylarında ve orman içlerinde dağınık olarak çınar, kayın, gürgen, kavak, söğüt, çitlembik, ardıç ve karaçalı gibi ağaçlar da bulunmaktadır.
Bu denli bir orman varlığı zengin bir yaban hayatını da beraberinde getirmiştir. Öyle ki yöre, Türkiye genelinde azalmakta olan karacalar için adeta bir sığınak konumundadır. Bunun yanında ilçe ormanlarında boz ayı, kurt, geyik, su samuru, oklu kirpi, porsuk, tilki, yaban domuzu ve çakal gibi pek çok yaban hayvanı da görülmüştür. Leylek, şahin, çil keklik, alakarga ve baykuş gibi kuş türleri ile kurbağa, yılan, kertenkele ve kaplumbağa gibi sürüngenler de ilçe arazisinde bulunan diğer hayvan türleridir.
Sındırgı, geçmişten günümüze uzanmış muhteşem doğal zenginliklere ev sahipliği yapmaktadır ve yapacaktır da. Yeter ki değerini bilelim, sevelim ve koruyalım..
Sındırgı’da tespit edilmiş ve fotoğraflanmış bazı türler şöyledir: