Sındırgı mevcut özellikleriyle önemli bir potansiyele sahiptir. Bu özelliklerin tanıtılması için önemli çalışmalar yapmak gerekmektedir. Sındırgı Bilge Nesil ekibi olarak Sındırgı’nın Meşhur 3T’sini takdirlerinize sunuyoruz.
Sındırgı ovalarında verimli toprakları sayesinde yıllarca tütün yetiştirildi. Tütün yetiştirmek zor olduğu için bunun yerine diğer tarımsal ürünlerle şimdilerde domates, biber… gibi tarımsal ürünlerle Türkiye’nin tarımsal üretim gücüne katılmaktadır. Özellikle organik tarımsal ürünlerde Türkiye’yi Doyuran İl olarak bilinen Balıkesir’in önemli tarım ilçesidir. Seracılık ile de dört mevsim üretime devam edecektir. Tarım.
Kaplıcalarıyla ve ekoturizm potansiyeliyle alternatif turizmde gelişmektedir. İlçede bulunan iki ayrı kaplıcası etrafında oteller bulunmaktadır. Ayrıca ormanları, gölleri ve doğal kültürel mekânlarıyla eko turizmde de gelişmeye devam etmektedir. Tarihi 3bin yıla dayanan Yağcıbedir Yörük Halısının yöresel bir ürün olarak ta turizme katkısını unutmamak gerekir. Sakin şehrimiz Sındırgı’nın Kertil Çam Kolonyası da ayrı bir amberdir ve meşhurdur. Turizm.
Nihayet 30 yıllık bir çalışma ve sabrın sonucunda ilçeye 20 km kadar uzaklıktaki jeotermal kaynak ilçedeki konutları ısıtması için ilçe merkezine sevk edildi. Konutlar artık termal su ile ısıtılmaktadır. Bu şekilde Türkiye’de 20 yerleşim biriminden biri olması da ayrı bir güzelliktir. Termal seracılıkta önemli olduğunun altını çizelim. Termal.
Bu yazımızda Sındırgı’nın 3T’si yani Tarım, Turizm, Termal özelliğinden bahsettik. Belki bir gün sayısı daha da arttırılır yada ilçemize bir fakülte açılırsa 4.T olarak “talebe” yer alabilir.
Başka yazılarımızda görüşmek üzere,
Esen kalın.