İkinci Dünya Savaşının dünyada oluşturduğu siyasi ve ekonomik buhranın sonuçlarından ülkemizdeki bir çok cami de nasibini alır. Bazı camiler ibadete kapatılarak depoya dönüştürülürler.
O yıllarda ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullar yeterli sanayi kuruluşu olmaması sebebiyle vergiler daha çok çalışan memur, işçi ve küçük çiftçilerin üzerine yüklenir. Bu kapsamda küçük çiftçilerin ürettiği üründen %25 vergi kesilmeye başlanır. Çiftçilerin geneli bu vergiyi nakit para olarak ödeyebilecek durumu olmadığı için ayni vergi (mal ve hizmet) olarak tahsil edilmeye başlanmıştır. Devletin vergi tahsildarları hasat zamanı köylere giderek harman yerlerinde hasat edilmiş ürünlerin %25’ne el koyarak vergi tahsilatlarını gerçekleştirmişlerdir. Aynı vergi hayvan sürüleri içinde uygulanmıştır. Köylerden toplanan tarım ürünleri ve hayvanlar ise il ve ilçelerdeki depo olmaya uygun bina stoklarında depolanmışlardı. Camiler o günlerde var olan bina stokları içinde depo yapmaya en uygun yapılardır. Camilerin geniş ve yüksek tavanlı yapılar olması depoya dönüştürülmelerinin en önemli sebebidir.
Sındırgı’da depoya dönüştürülen ilk cami Rızaiye Camisidir. Rızaiye camisi toplanan tarım ürünlerinin depolanmasında yetersiz kalınca Küçük cami de depoya dönüştürülür.
Bu iki camiden Küçük caminin yeniden camiye dönüşme süreci ise savaşın bitiminden yaklaşık iki yıl sonraya uzanır.
Yakup Bey Camisi 1947 yılında Camicedit Mahallesinin önde gelen simaları Yusuf Kahramanöz, İbrahim Menek ve Ahmet Susan’ın önderliğinde tadilattan geçirilerek yeniden depodan camiye çevrilmiştir..
Camiye, Vedat Susan aylık her haneden bir ekmek ve yıllık bir ayar buğday karşılığında imam-hatip olarak görevlendirilerek cami ibadete yeniden açılır.
Cami, 1960’lı yılların sonunda yeniden tadilattan geçirilir.. Bu seferde tadilatın iç deklarasyonunu Kadrettin Aydınoğlu, kapı pencere doğramalarını marangoz Rıza Ayan usta üstlenir
1947 yılından itibaren camide görev yapan İmam Hatip ve Müezzinler ise;
Vedat Susan (İmam-hatip)
Hafız Veli Bedirhan (1950) (İmam-hatip)
Vedat Susan (İmam-hatip)
İsmail Aydoğan (müezzin-imam)
Mehmet Bozdağ (müezzin)
Ramazan Yarışlı (imam)
Hafız Mehmet Bostan (müezzin)
Cafer Derim (müezzin)
Yakup Bey Camii Plan