Anasayfa / Kültür ve Sanat / Sındırgı’nın Geçmişine Yolculuk

Sındırgı’nın Geçmişine Yolculuk

İlçe tarihe “Attaneion” adıyla anılan eski bir yerleşim alanıdır. Sındırgı’nın şehir olarak kuruluşu ise 18. yüzyılın sonlarına denk gelir.

Lidyalıların egemenliği altında bulunan bu bölge M.Ö. 6. yüzyılda Persler tarafından İran İmparatorluğu’na katılmıştır. 200 yıl kadar İran egemenliği altında kalan bölge Bergama Krallığı ile birlikte Romalıların yönetimine geçmiş daha sonra, önce Bizans sonra Selçuklular ve Karesiler tarafından ele geçirilerek idare edilmiştir.

Karesi Beyliği’nden sonra, 1323 yılında Osmanlı egemenliği altına giren bölgeye Çavdar, Avşar, Yağcıbedir, Çepni ve Karakeçili Türkmen toplulukları yerleşmiştir.

29 Haziran 1920 tarihinde Yunan işgaline uğrayan ilçenin halkı, canla başla mücadele ederek Rum Birliklerini sindirmiş, sonuçta bir yerde barınamayacaklarını anlayan işgalciler bir çok yangın çıkardıktan sonra ilçeyi terk etmişlerdir.

3 Eylül 1922’de işgalcilerden temizlenen Sındırgı bu günü resmi kurtuluş günü olarak kutlamaktadır.

Gezi rotası
Sındırgı’ya 10 kilometre uzaklıkta eski İzmir-İstanbul yolu üzerindeki Cüneyt Çayı Vadisi, Düvertepe Sarı Alan Yaylası, her yıl geleneksel olarak yapılan hayırları ile meşhur Sinandede Yaylası ilçenin görülmeye değer doğal güzellikleri arasında yer almaktadır.

Yazar: Süleyman Çetin

Sındırgı'da doğup büyümüş, Kendini geliştirmek ve memleketine daha iyi hizmet edebilmek için uzaklara, Balıkesir'den çook uzaklara, gurbete gitmiş Balıkesir sevdalısı bir Mühendis.. "Doyduğum yer değil, SEVDALI OLDUĞUM BALIKESİRDİR VATANIM" demiş ve almış kalemini başlamış yazmaya..

Dikkatini Çekebilir

SINDIRGI TOROS PİYASASI-4

Renault 12’yi Satmak Kolaydır. Araçların kilometre sayacı 99.999’u gösterdikten sonra sıfırlanır ve yeniden başlar. Alıcılar …