Anasayfa / Eğitim ve Bilişim / 2016 Değerlendirmeler, 2017 Hedefler Toplantısını Yaptık

2016 Değerlendirmeler, 2017 Hedefler Toplantısını Yaptık

Bilge Nesiller 2016 Değerlendirmeler, 2017 Hedefler Toplantısını Yaptı

Bilge Nesil Gençlik Bilişim Sanat Turizm Derneği yönetim kurulu olarak 2016 Değerlendirme, 2017 Hedefler Toplantısı yapıldı. Toplantıya dernek yönetimi temsilcileri yanında Bilge Nesiller Enstitüsü (BİLİNEN) temsilcileri de katıldı. İstanbul Şişli Point Hotel’de yapılan toplantıdan sonra Başkan Muhammet Asil Çetin çeşitli illerden gelen 23 kişiyle ayrı olarak ikinci bir toplantı yaptı.
Toplantıda tamamlanan projeler yanında devam eden ve start alacak projeler ele alındı. Sındırgı ilçesi özelinde yapılan proje ve çalışmalar hakkında Başkan Muhammet Asil Çetin bir sunum yaparak toplantıya katılanları bilgilendirdi. Sunum sonrası katılımcıların ve misafir dış katılımcılarının da fikir ve önerileri alındı.
Daha Disiplinli Çalışmalara İhtiyacımız Var
Başkan Muhammet Çetin konuşmasında; “Derneğin daha şeffaf ve katılımcı çalışmalar yürütmesini istiyoruz. Sındırgı’mıza dışarıdan bakmak, isabetli ve etkin tespitler yapmak için İstanbul’da toplandık, Sındırgı’mız Marmara ve ege bölgeleri arasında keşfedilmemiş, 3000 yıllık yağcıbedir kültürüyle bozulmamış doğal ve coğrafi bir ilçedir. İlçemize kalkınma hedefleri doğrultusunda çözümler getirmeliyiz.  Sındırgı’daki Bölgesel Sorunların Tespiti İçin SWOT Analizi yapılması tavsiye kararını çok önemsiyorum. Bu konuda Enstitümüz ciddi bir çalışma yürütüyor. Ankara, İzmir ve İstanbul’dan daha fazla firma, kişi ve kuruma ulaşılarak Sındırgı’ya daha fazla yatırım ve proje desteği alınması için her bir üyemiz çalışmalar yapmalıdır. Proje ve faaliyetlerimizi belli bir disiplinde yapmalıyız. Sistematik çalışmalar bizi başarıya ulaştıracaktır. Bu konuda yerel yönetimlerden daha sağlam desteğe ve iş birliğine ihtiyacımız var. ” dedi.
Toplantı İstanbul şehir turuyla sona erdi.

Yazar: Bilge Nesil Enstitüsü

Balıkesir merkezli kurulan ‘Bilge Nesil Enstitüsü’ özellikle Balıkesir ve çevresinde başta olmak üzere çeşitli çalışmalar ve projeler yapmak vazifesi ile kültürel ve tarihi değerleri gözeterek, akılcı, dinamik, itibarlı, etik değerlere bağlı, güçlü ve dinamik bir Sivil Toplum Kuruluşu ufkuyla hareket eder. Sındırgı Araştırmaları için Takipte Kalın!

Dikkatini Çekebilir

Karakeçili Yörüklerinin Akdağ Yaylası

 Yüzyıllarca Yörüklerin buluşma yeri ya da ayrılık adası Akdağ Yaylası… Bergama’dan Bigadiç’e Sındırgı’ya Yörüklerin hayvanlarını …