Renault 12’yi Satmak Kolaydır. Araçların kilometre sayacı 99.999’u gösterdikten sonra sıfırlanır ve yeniden başlar. Alıcılar genellikle, aslında alacakları cevabı bile bile “yüz bini devirdi mi?” diye sorarlar. Bazen araba ikinci …
Devamını Oku »Sındırgı’da Yaşam Üzerine – 1
Sındırgı, yaşama enerjisinin ve sevincinin yeşermesi için uygun bir topraktır. Bu şirin ilçe, doğasıyla ve insanlarının samimiyetiyle yaşamı canlandırır. Burada yaşamak, her gün yeni bir heyecan ve coşkuyla dolu olmak …
Devamını Oku »Çanakkale Geçilemedi..
“Çanakkale dediğin manasızdır sanma sen,Oradaki şehitlerdir tarihlere şan veren,Vatan toprağı için can ile serden geçen,Korkuyor bu kafirler tüyleri diken diken..” 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde, “Özgürlük ve bağımsızlık benim …
Devamını Oku »Sındırgı Kınık Tarihi Su Değirmeni
Bugün sadece sındırgı Kınık Köyünde bulunan su değirmeni işlevselliğini sürdürmektedir. Bugün halen yöre insanının buğday unu, mısır unu, hayvan yemi ve bulgur ihtiyacı büyük ölçüde buradaki su değirmeninden karşılanmaktadır. Kınık …
Devamını Oku »Sındırgı Hakkında Sık Sorulanlar
Balıkesir Sındırgıda deniz var mı? Sındırgı, Balıkesir il merkezine yaklaşık 60 km (45dk – 1 saat) uzaklıkta olan iç Ege’de yer alan yeşillik şirin Anadolu ilçelerinden biridir. İlk bakışta denize …
Devamını Oku »Sındırgı Kocakonak Panayırı Ne Zaman? (Güncel)
Bir çok çevre ilçeden gelen olduğu gibi Akhisar ve Bigadiç ilçelerinden gelen çok olmakta. Balıkesir Şamlı Panayırı kadar büyük bir panayır olduğu için Sındırgı panayırına ilgi gerçekten yüksek seviyededir. Gondol, …
Devamını Oku »Sındırgı Gökyüzü Gözlem Şenliği
Ethem Derman Hoca ile Gökyüzü Gözlem Etkinliği, tüm detayları burada paylaşılacaktır.
Devamını Oku »Sındırgı Fotokapan Çalışmaları
Fotokapan; yaban hayvanlarını, doğal ortamlarında görüntülemek, türlerin dağılış ve popülasyon yoğunluğunu öğrenebilmek için kullanılan bir kamera çeşididir. Pille çalışan bu makine sağ, sol ve ön açıları algılayan üç adet hareket …
Devamını Oku »Emendere Termal Suyunun Özellikleri
Balıkesir merkeze 63 , Sındırgı ilçe merkezine 2 km mesafede Sındırgı’nın Emendere Mahallesinde bulunan Termal su, 33 °C olup doğa ile iç içe , yeşilin her tonunu görebileceğiniz çam ormanları …
Devamını Oku »İşini İyi Yapan ve Temsil Eden Çalışkan Sındırgılılar
Gurbette İşini İyi Yapmaya Çalışanlar ve Temsil Edenler Hayatı yaşanır kılan geçmişteki hatıralarımız, şimdiki yaşadıklarımız ,gelecekteki hayallerimiz ve ümittir. Gurbet elde memleket hasreti çekmek bir başkadır. Çalıştığınız yerde tam kendinizi …
Devamını Oku »Batı Anadolu’da Kuvayı Milliye Önderi: İbrahim Ethem Akıncı
BATI ANADOLU’DA KUVVAYI MİLLİYE MERKEZ KARARGAHI’NIN ÖNDERİ DEMİRCİ KAYMAKAMI İBRAHİM ETHEM’İN SINDIRGI’DAKİ EVLERİ BÜYÜK OLAN İLK EVİDİR… Doğduğum topraklarda mücadele etmiş ulusal kurtuluşumuzun en büyük şeref sahiplerinden İBRAHİM ETHEM AKINCIYI …
Devamını Oku »BİLGE NESİL’DEN SINDIRGI’DA GENÇLİK PROJESİ
Bilge Nesil Enstitüsü’nün koordinatörlüğünde Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2021 finanse ettiği ve Sındırgı Belediyesi’nin destekleriyle ‘’Sağlıklı Gençler, Bilge Nesiller İçin, Gençlik Sanat ve Spor Merkezi” projesi başlıyor. Sındırgı’da 8 yıldır …
Devamını Oku »Kaybolan Meslekler : Nalbantlık
NALBANTLIK VE SINDIRGI NALBANTLARIEski yıllarda bütün şehir ve kasabaların belli semtlerinde nalbant malzemesi satan dükkanlar ve nalbantlar mutlaka bulunurdu. Nalbantlık, gelişen teknolojiyle birlikte kaybolmaya yüz tutan meslekler arasına girmiştir. Bir …
Devamını Oku »Çavdaroğlu Camisi (1952)
Sındırgı, Çavdaroğlu Mahallesinde yer alan Çavdaroğlu camisi yada bilinen halk adıyla Taştepe Camisi, 1952 yılında Gördesli Hatice Çekme Hanımın bağışladığı para ile inşa edilmiştir. Caminin alt tarafında Çavdaroğlu mahalle muhtarlığı …
Devamını Oku »Koruköyden Sındırgı’ya
KORUKÖYDEN SINDIRGI’YA [Şiir] Kertili bilir İzmir ile İstanbul’un yolcusu,Sindirdi Rumları, aldı Sındırgı adını,Midilliden gelen ustası, şerif paşadır camisi,Yiyen bilir hoşmerimin tadını, tadını… Halil ağanın şerif’idir torunu,Gitti İstanbul’a girdi saraya,Oldu paşa …
Devamını Oku »Şerif Paşa Kimdir ve Sındırgı’ya Neden Gelmişti?
Merhabalar, Sındırgı’da Yaşam – Sındırgı’nın Dijital Hafızası olma yolunda ilerlerken bu yazımızda da Sındırgı’yı imar eden Şerif Paşa’yı araştırmalar ışında hazırladık. Keyifli okumalar dilerim. Şerif Paşa Kimdir ve Sındırgı’ya Neden …
Devamını Oku »Daha Önce Görmediğiniz Fotoğraflarla 30 Yıl Önceki SINDIRGI
Bilge Nesiller Enstitüsü olarak SINDIRGI’DA YAŞAM (www.sindirgida.com) projemizde Sındırgı araştırmalarımızın 5.yılındayız. 5.yıla özel arşivimizdeki 30 yıl önce yani 1989 yılı ve öncesinde çekilmiş ve daha önce yayınlanmamış Sındırgı fotoğraflarını, titiz çalışmalarla renklendirilmiş …
Devamını Oku »Balıkesir Ulus Dağı’nın Florası
Ulus Dağı’nın Florası (Balıkesir/Türkiye) Ulus Dağı 1769 metrelik zirvesi, Alaçam- Akdağ Tepesi(2089m) zirvesinden sonra Balıkesir’in 2. zirvesidir. Sarı Alan Yaylası yanı sıra dağın eteklerinde ikamet eden Karakeçili Yörükleri’ nin otlak/yaylakları …
Devamını Oku »Sındırgı’da Kayıp köy; Malka
Birçok araştırma sonucu Ege’de meydana gelen Yunan, Roma, daha sonraki ara dönemler, Selçuklu ve Osmanlı dan sonra günümüze gelen birçok köy, kasaba, şehir kurduğu tespit edilmiştir. Sındırgı ilçemizde birçok medeniyetlere …
Devamını Oku »Bilge Nesil Sındırgı Araştırmaları Sempozyumundaydı
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Ulusal Sındırgı Araştırmaları Sempozyumu gerçekleştirildi. Üç gün süren Sempozyuma 135 akademisyen katıldı. Turizmden, tarihe, coğrafi konumdan bitki örtüsüne kadar birçok farklı alanda yapılan incelemeler araştırmalar tarafından gerçekleştirilen …
Devamını Oku »